Spørsmål og svar

Det er mye vi mennesker lurer på og under her finner du noen spørsmål som vi vanligvis får og våre svar. Finner du ikke svar på ditt spørsmål, ta kontakt så svarer vi så fort vi kan :)

Hva forventes av meg som frivillig?

Det forventes at du møter medmennesker med respekt og åpenhet og at du er pålitelig.

Hvilke type oppdrag er det frivillighetssentralen gjør?

De oppdragene som vi opplever brukerne har stort behov for står beskrevet på hovedsiden. Når det er sagt ønsker vi alltid å utvide vårt tilbud og alle gode ideer er velkomne. 
Hvis du har en spesiell interesse eller kompetanse så finner vi sammen ut hvordan den best kan brukes til fordel for brukerne! 
Frivillighetssentralens tilbud er bestemt ut fra hva de frivillige ønsker å gjøre.

Hva forplikter jeg meg til som frivillig?

Som frivillig er du bundet av en taushetsplikt. Dette er en meget viktig ting og du skal aldri diskutere navn, bosted eller andre detaljer med andre- selv ikke nærstående familie. 
Du forplikter deg IKKE til noe spesifikt antall oppdrag eller timer, men når du har sagt ja til et oppdrag, er vi avhengig av at du gjennomfører dette. 
Ta kontakt med daglig leder umiddelbart hvis noe dukker opp som gjør at du ikke kan gjennomføre oppdraget.

Hvem er de andre frivillige ved sentralen?

Aldersspennet strekker seg fra 18 til 84 år, men per dags dato er rundt 80% mellom 18 og 30 år gamle. De frivillige er både studenter og yrkesaktive.

Hva forventes av meg som frivillig?

Det forventes at du møter medmennesker med respekt og åpenhet og at du er pålitelig. Hvor mye tid må jeg bruke på å være frivillig? Det er ingen grenser for hvor mye eller hvor lite tid du bruker. Hyppighet og varighet avtales ut fra hva du skal være med på.

Hvilke områder kan jeg være frivillig i?

Frivilligsentralene har et bredt spekter av aktiviteter innenfor alle aldersgrupper. Ta en titt på menyen på forsiden for å se mer om hva de ulike sentralene driver med. Husk også at hvis du ikke finner det du har lyst til å bidra med, vil vi veldig gjerne høre fra deg slik at vi kan finne på noe som passer deg også.

Hvor gammel må jeg være for å bli frivillig?

Vi har ingen aldersgrenser, men noen aktiviteter krever en viss alder. Ta kontakt med den sentralen du ønsker å slå av en prat med oss så finner vi ut av det sammen!

Koster det noe å bli frivillig?

Frivillige gir av det som er mest dyrebart, tiden. ALLE andre kostnader skal brukeren dekke. Blir du usikker når du er hos en bruker, ring daglig leder etter oppdraget så ordner vi det herifra.

Får jeg betalt for å være frivillig?

Som frivillig skal du ikke ta imot penger og frivillighetssentralen sine tjenester skal være gratis. Sentralen sender ut en julehilsen til alle våre brukere. På denne er det en giro de kan bruke hvis de ønsker å gi en gave.

Får jeg opplæring?

Ja. Du får all nødvendig opplæring, så du skal føle deg trygg i det du gjør.

Har jeg taushetsplikt?

Ja. Du må undertegne en taushetserklæring. Både du og våre brukere er beskyttet av denne. Må jeg ha spesiell kompetanse eller bakgrunn? I utgangspunktet ikke, men noen aktiviteter krever det. Dette finner vi ut av sammen. 

Får jeg dekket forsikringer evt?

Ja, som frivillig er du ulykkes- og ansvarsforsikret opp mot den aktiviteten du utfører. Tar det lang tid å komme i gang med å bli frivillig? Det skal ikke ta lang tid, men vi må ta en prat først. 

Må jeg være frivillig kun på kvelden?

Frivillighet foregår døgnet rundt og det er du som bestemmer når du skal bidra.

Er det mange aktiviteter i helgene?

Aktiviteten er alltid styrt av tilgangen på frivillige. Passer det deg best å være frivillig i helgen, finner vi noe i helgen.

Hvordan slutte å være frivillig?

Hvis du på et tidspunkt ønske å slutte som frivillig er dette veldig uproblematisk. Da sier du bare i fra til oss og vi har så klart full forståelse for det!

Flere dokumenter

Besøks-/telefon/turvenn

I dag lever minst 50.000 mennesker i sosial isolasjon i Norge. Det vil si de bor alene og verken treffer familie eller venner så ofte som en gang i uken. Disse menneskene ønsker vi å nå ut til.

Bidra i din bydel

Bli frivillig

Hvordan blir jeg frivillig?

Datahjelp & kurs

Har du en datamaskin eller nettbrett, men føler at du ikke får brukt den fullt ut? Eller er du blant de mange som ser på data og internett som noe helt fremmed og skremmende?

Følgetjeneste

For mange eldre er det både vanskelig og skummelt og skulle forlate sitt hjem, selv for korte ærend.

Kafe og møteplasser

Kontakt oss

Kultur og aktiviteter

Kultur og aktiviteter kan være så mangt. Vi arrangerer musikkvelder på sykehjem, setter opp teaterstykker, deltar på bydelsdager, drar på museum eller en vandring blant Oslos historiske plasser.

Kurs

Oslo frivilligsentral

Oslo er så heldig å ha Frivilligsentraler i hver bydel som arbeider med å skape trygge, aktive og attraktive nærmiljøer hvor folk kan trives og være stolte av å bo.

Praktisk arbeid

Det er en rekke ting i hverdagen som for de fleste av oss er så enkle og hverdagslige at vi ikke tenker over dem. For andre kan de samme tingene fremstå som uoverkommelige problemer.

Praktisk info

Spørsmål og svar

Det er mye vi mennesker lurer på og under her finner du noen spørsmål som vi vanligvis får og våre svar. Finner du ikke svar på ditt spørsmål, ta kontakt så svarer vi så fort vi kan :)

Ungdomsarbeid

Frivilligsentralene ønsker flere aktiviteter for ungdom i nærmiljøene.

2022 © Oslo Frivilligsentraler